Time: 0.0033 Seconds\n

RAKASTAJA

Teatteri Jurkka

RAKASTAJA
Kohteen nimi: RAKASTAJA
Osoite: Vironkatu 7, 00170 Helsinki
Tapahtuma-aika:
04.04.2020 - 04.04.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

RAKASTAJA

Yksi makuuhuone ja kaksi maailmaa, jotka sekoittuvat. Harold Pinterin Rakastaja on valtaa ja parisuhderakkautta käsittelevä kamarinäytelmä, jossa mikään ei ole sitä, miltä aluksi vaikuttaa. Lauri Tilkanen ja Milla Kangas ottavat jälleen Jurkan huoneen haltuun, otteeseen, joka värisyttää ja hämmentää.

Sarah ja Richard ovat olleet naimisissa kymmenen vuotta. Richard lähtee aamuisin töihin ja pelaamaan työpäivän jälkeen tennistä, jotta Sarahille jää tarpeeksi aikaa juoda teetä rakastajansa kanssa heidän yläluokkaisessa kodissaan. Eräänä iltana Richard tulee kuitenkin sovittua aikaisemmin kotiin ja löytää jotain rakastajalle kuuluvaa. Kaksi erillään pidettyä maailmaa alkavat sekoittua toisiinsa.

Rakastaja käsittelee ihmissuhteisiin liittyvän vallan lisäksi kipeän tunnistettavia vapauden, halun ja muutoksen teemoja, jotka jokainen sukupolvi ja pariskunta joutuu ratkaisemaan omakohtaisesti uudestaan. Kuinka säilyttää intohimo ja vapaus muuttua pitkässä parisuhteessa? Kuinka sovittaa erilaiset halut, tarpeet ja fantasiat? Miten päästä niin kauas toisesta, että voi oikeasti nähdä hänet?

Keväällä 2019 Rakastaja nähdään jälleen Jurkassa, jossa tämä kiehtova leikki tulee todella yleisön iholle ilahduttaen, yllättäen ja kiusoitellen.

Näyttämöllä: Milla Kangas, Lauri Tilkanen
Ohjaus: Essi Rossi
Suomennos: Juha Siltanen
Skenografia: Aino Koski
Äänisuunnittelu: Pauli Riikonen
Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen

Kesto 1 h (ei väliaikaa)

Muokattu: 05.04.2020