Time: 0.0009 Seconds\n

STALININ LEHMÄT, Kuopio

Kuopion kaupunginteatteri, Maria-näyttämö

STALININ LEHMÄT, Kuopio
Kohteen nimi: STALININ LEHMÄT, Kuopio
Osoite: Niiralankatu 2, 70600,Kuopio
Tapahtuma-aika:
12.05.2020 - 13.05.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

Sofi Oksanen
Stalinin lehmät
Vierailuesitykset Maria-näyttämöllä 12.5.2020 klo 19.15 | 13.5.2020 klo 12.15

Joensuun kaupunginteatterin vierailu. Voimakas ja eeppinen Sofi Oksasen esikoisromaani kuvaa kolmen naisen elämää eri sukupolvien ja yhteiskuntien kehyksissä – isoäidin, äidin ja tyttären näkökulmista. Ote henkilöhahmoihin ja heidän välisiin siteisiinsä on rakastava, mutta tiukka.

Kuvatessaan Sofian, Katariinan ja Annan elämää kommunistisessa Virossa ja kapitalistisessa Suomessa luo Oksanen tarkkanäköisen ja kaunistelemattoman silmäyksen koko 20. vuosisadan ajankuvaan, idän ja lännen räikeään kahtiajakoon, jonka vaikutukset ulottuvat 1930-luvulta nykypäivään. Stalinin lehmät on myös armoton tarina elämää hallitsevasta ja määrittävästä syömishäiriöstä, häpeän ja arvottomuuden tunteiden voimasta ja naiseuden mahdottomuudesta. Stalinin lehmien romaanin käännösoikeudet on myyty jo 20 maahan ja se on kansainvälinen bestseller. Näyttämöversion se sai vuonna 2018 Joensuussa Aino Kiven dramatisoimana ja ohjaamana ja palaa nyt pienelle näyttämölle ja kiertueohjelmistoon yleisön toiveesta.

Stalinin lehmät kertoo asioista, joista mieluiten vaiettaisiin. Se pakottaa meidät katsomaan virheisiin: omiin, isovanhempiemme ja yhteiskunnan.
-ohjaaja Aino Kivi-

Sofi Oksasen kannustava kommentti Facebookissa:
"Nyt on sanottava, että Joensuun kaupunginteatteri löi kirjailijankin äimän käeksi – niin hieno tämä näyttämösovitus Stalinin lehmistä on. Menkää ihmeessä katsomaan!
Bonus tietenkin on, että kriitikkokin tykkäsi eikä vain kirjailija. Kirjoitin romaanin 2000-luvun alussa ja siksi hämmästyi sitä, kuinka ajankohtainen esitys on. Ajankohtaisempi kuin ilmestyessään. Aino Kivi on tehnyt loistavaa työtä niin ohjauksen kuin dramaturgian suhteen ja rooleissa nähtävät Minni Gråhn, Maria Karhapää ja Anna Ojanne säkenöivät. Näyttelijäntyön juhlaa! lavastus on nerokas, koko tiimi tehnyt mahtavaa työtä. Kirjailija kiittää, ja niin kiittää varmasti myös yleisö.
"

Rooleissa Minni Gråhn, Maria Karhapää, Anna Ojanne
Alkuperäisteos Sofi Oksanen
Dramatisointi ja ohjaus Aino Kivi
Lavastussuunnittelu Kaisu Koponen
Pukusuunnittelu Sanna Tarvainen
Valosuunnittelu ja valot näytännöissä Asko Heiskanen
Äänisuunnittelu sekä äänet ja videot näytännöissä Pepe Kettunen
Maskit ja kampaukset Sanna Sahlman

Kesto n. 2 t, sisältäen väliajan
Kuva Miska Korpelainen

Kommentoi