Time: 0.0195 Seconds\n

TANSSIKIELTO

Kuopion kaupunginteatteri, Maria-näyttämö

TANSSIKIELTO
Kohteen nimi: TANSSIKIELTO
Osoite: Niiralankatu 2, 70600,Kuopio
Tapahtuma-aika:
29.10.2020 - 19.11.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

Antti Lahti ja työryhmä
Tanssikielto
Ensi-ilta Maria-näyttämöllä 1.4.2020
Käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia Antti Lahti ja työryhmä
Kesto: ei vielä tiedossa

Esitys kieltämisen kulttuurista ja manifesti kansalaisten oikeudesta tanssia vapaasti missä haluavat, milloin haluavat ja miten haluavat.

Sisäasiainministeriön päätöksellä Suomesta kiellettiin tanssiminen julkisissa tilaisuuksissa joulukuussa 1939. Sen pelättiin rappeuttavan moraalia, laskevan taistelutahtoa ja lisäävän päihteiden käyttöä. Tanssimista ei kuitenkaan voitu estää ja parhaat juhlat painuivat maan alle, pois virkavallan silmistä. Pimennettyjen ikkunoiden takana hikoiltiin musiikin pauhatessa, valmiina pakenemaan ikkunasta gramofoni kainalossa. Poliisilla oli lupa turvautua voimakeinoihin ja laittomia juhlia keskeytettiin usein ampumalla laukauksia ilmaan. Näissä yhteydenotoissa kaksi kertaa luoti osui kuolettavasti pakoon pyrkineeseen tanssijaan.

Edelleen joku päättää kenet hyväksytään sisään, milloin juhlat pitää lopettaa ja mitä siellä saa tehdä. Siksi underground elää ja voi hyvin. Jos tanssiminen on rikos, meidät saa pidättää. Nämä ovat vuosisadan parhaat juhlat ja kaikki ovat tervetulleita!

Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Puvustus Taina Natunen
Lavastus Sari Paljakka
Valosuunnittelu Juho Itkonen
Yhteistuontanto Tanssiteatteri Minimi, Kuopion Kaupunginteatteri, Tanssiteatteri Tsuumi

Kommentoi