Time: 0.0751 Seconds\n

JBB FT. ELENA MINDRU & TUOMAS J. TURUNEN

Kulttuuritalo Martinus

JBB FT. ELENA MINDRU & TUOMAS J. TURUNEN
Kohteen nimi: JBB FT. ELENA MINDRU & TUOMAS J. TURUNEN
Osoite: Martinlaaksontie 36, 01620,Vantaa
Tapahtuma-aika:
23.11.2019 - 23.11.2019

Katso kartta isompana

Esittely:

Jyväskylä Big Band nähdään Kulttuuritalo Martinuksessa levyjulkaisukiertueensa merkeissä.
Sävellyksistä ja sovituksista vastaavat illan solistit laulaja Elena Mîndru ja pianisti Tuomas J. Turunen. Konsertti on musiikillinen makumatka, jonka aikana päästään nauttimaan upeasti virtaavista melodioista, herkistä äänimaisemista aina syviin tummanpuhuviin sävyihin asti.

Järjestää: Kulttuuritalo Martinus & Jyväskylä Big Band

Jyväskylä Big Bandin esittely:
Jyväskylä Big Band on saavuttanut aseman yhtenä Suomen arvostetuimmista big bandeistä ja on erikoistunut uuden suomalaisen big band -musiikin esittämiseen. Orkesteri tekee konsertteja monipuolisesti perinteisestä big band -musiikista aina uusiin kokeellisempiin produktioihin asti. JBB on esiintynyt viime vuosina myös eri puolilla Eurooppaa. Viimeisimpinä kohteina ovat olleet Romania (kiertue 2016) ja Englanti (Lontoo 2015). Vuosien saatossa JBB on saanut vieraikseen kapellimestareita ja solisteja eri puolilta maailmaa.

Elena Mindrun esittely:
Romanialaislähtöinen Elena Mindru (s. 1988) edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Mindru saavutti vuonna 2012 toisen sijan maailman arvostetuimpiin lukeutuvassa Shure Montreux -jazzlaulukilpailussa, jossa kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi legendaarinen jazzmuusikko ja tuottaja Quincy Jones. Suomeen Mindru saapui vuonna 2012 opiskelujen johdattelemana. Vuonna 2013 hän valmistui Nordic Master Of Jazz -koulutusohjelmasta, jonka jälkeen hänet hyväksyttiin opiskelemaan Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän arvostettuun tohtoriohjelmaan, jonka alumneihin lukeutuu muun muassa Taideyliopiston nykyinen rehtori Jari Perkiömäki.

Mindru esiintyy jazzlaulajana säännöllisesti sekä nykyisessä kotimaassaan Suomessa että ulkomailla. Hän on julkaissut omalla nimellään kolme jazzlevyä, ja hänen yhtyeensä on voittanut Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun vuonna 2014. Samana vuonna sai alkunsa myös eri sinfoniaorkestereiden kanssa yhteistyössä tehty “Symphonic meets Jazz” –projekti, joka on tarjonnut Mindrulle mahdollisuuden toimia lukuisten sinfoniaorkestereiden solistina ympäri Romaniaa ja myös Heidelbergissä Saksassa.

Säveltäjänäkin kunnostautunut Mindru on kirjoittanut useita teoksia muun muassa big bandille, sinfoniaorkesterille ja pienyhtyeille. Hänen viimeisimpiä big band -teoksiaan voi kuulla myös vuonna 2019 julkaistavalla Jyväskylä Big Bandin levyllä, jossa hän toimii myös solistina.
www.elenamindru.com

Tuomas Turusen esittely:
Tuomas J. Turunen (s. 1985) on Helsingissä asuva jazzpianisti ja säveltäjä. Turunen opettaa pianonsoittoa päivätyökseen, sekä esiintyy aktiivisena freelancerina Suomessa ja satunnaisesti myös ulkomailla. Vuonna 2018 Turunen julkaisi Eclipse Music levymerkille ensimmäisen oman levynsä, joka kantaa nimeä Megetme. Levy sisältää Turusen omia sävellyksiä jazztriolle ja kvartetille. Saksofoneja levytyksellä soittaa Suomen tenorisaksofonistien parhaimmistoon kuuluva Manuel Dunkel.

Turunen myös säveltää ja sovittaa musiikkia eri kokoisille jazzkokoonpanoille pienyhtyeistä big bandiin. Turusen soittoa voi kuulla hänen oman yhtyeensä ohella muun muassa kokoonpanoissa: Elena Mindru Finnection ja Aili Ikosen yhtye sekä useilla äänilevyillä.

www.tuomasjuhaniturunen.com

Kommentoi